Αντίπαρος

Αντίπαρος-το γοητευτικό Κυκλαδονήσι

H Αντίπαρος βρίσκεται στην καρδιά των Κυκλάδων, νοτιοδυτικά της Πάρου, απέχει λιγότερο απο ένα ναυτικό μίλι απ’ αυτήν. Φημίζεται για τις πανέμορφες χρυσαφένιες παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά τους, τη γοητευτική γραφική της Χώρα, τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα ολόλευκα σπιτάκια, τα γραφικά καλντερίμια και την άγρια παρθένα φύση της.

Ένα από τα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων (με έκταση 35 τετρ. Χλμ.), κερδίζει τον επισκέπτη με το συνδυασμό της ηρεμίας και γαλήνης που αποπνέει η μοναδικής ομορφιάς φύση του και ταυτόχρονα της ολοζώντανης χώρας του που σφύζει το καλοκαίρι απο κόσμο και περιβάλλεται από δεκάδες καφέ, εστιατόρια, μπαρ, τουριστικά μαγαζάκια.

Εξερευνώντας το νησί ο επισκέπτης πέρα από τις γοητευτικές παραλίες του γοητεύεται από τα δεκάδες μικρά εκκλησάκια που δεσπόζουν παντού, τους ανεμόμυλους, τα σοκάκια και τα μονοπάτια, τον αρχαιολογικό του πλούτο απο τα απομεινάρια του αρχαιοκυκλαδικού πολιτισμού, το μεσαιωνικό Κάστρο, το φημισμένο σπήλαιό του με τον αρχαιότερο σταλαγμίτη στην Ευρώπη.

Έπειτα, ο επισκέπτης έχει να επιλέξει το καλοκαίρι ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των καταδύσεων, kiteboarding, windsurfing, των τοπικών διαδρομών με καϊκια σε απομακρυσμένες παραλίες (ανάμεσα σε αυτες, πιο φημισμένη η διαδρομή με το καϊκάκι που οδηγεί στο Δεσποτικό, μικρό νησάκι δίπλα στην Αντίπαρο, ιερό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος κατά την αρχαιότητα.)

Η Αντίπαρος έχει τη μοναδικότητα, για το μικρό του μεγέθους της, να συνδυάζει την προσφορά γαλήνιων διακοπών δίπλα στη θάλασσα, και συγχρόνως μια ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή, με τα δεκάδες μπαράκια της. Απέχει μόλις 30 λεπτά με το καραβάκι από το λιμάνι της Πάρου και μόλις 5 λεπτά από την Πούντα με το φεριμπότ, το οποίο πηγαινοέρχεται όλες τις μέρες του χρόνου και ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ όλη τη διάρκεια της μέρας κατά τη θερινή σεζόν.
Αναμφίβολα, οι διακοπές στην Αντίπαρο μπορούν να αποτελέσουν μια ξεχωριστή, αυθεντική εμπειρία και για τους λάτρεις της ηρεμίας και για εκείνους των πιο έντονων ρυθμών.